Pešačke staze

Pešačke staze, a tri ih je, ukupne dužine 33 km, odvešće Vas do najlepših, skrivenih kutaka zlatne planine. Do Vodene poljane, Golog brda – najvišeg vrha Zlatara na 1.627 m, Vilova, Komarana, Rastoka, Tikve, Kamenice… Uživaćete u beskrajnim vidicima, mirisnim livadama i šumskim izazovima..

Uređenjem trim staze pružaju se velike mogućnosti za sprovođenje različitih omladinskih aktivnosti kroz saradnju svih lokalnih institucija namenjenih mladima i za mlade – KZM, škole, vrtić, sportski klubovi i Sportski Savez NV, formalne i neformalne grupe mladih, TSC “Zlatar”, i ostale sekcije pri raznim ustanovama. Mladi Novovarošani su konačno dobili uređenu stazu i, uopšte, uređen i zdrav prostor u prirodnoj sredini, u kome će moći da se druže i upražnjavaju zdrave stilove života – šetaju, pešače, trče, treniraju….

Još jedna trim staza se nalazi u blizini hotela “Centar Zlatar“, ukupne dužine 1 000 m. Staza je opremljena sa propratnim elementima trim staze kao što su elementi za prepreke sa situacionim tablama, putokazi, kante za otpatke, kao i klupe za odmor. Na čistom vazduhu među krošnjama jela i smrča, trim staza je idealno  mesto za mlade građane Nove Varoši, turiste i sportiste. Projekat “Trim staza Zlatar“ finansira Ministarstvo omladine i sporta a implementira “Udruženje građana Plenum“ i Кancelarija za mlade.

Scroll to Top
Scroll to Top